Wednesday, July 11, 2012

ZAMAN REMAJA ADALAH SUKAR..

Bismillahirahmanirrahim. Remaja. Golongan orang yang sedang meningkat dewasa. Susah untuk digambarkan kerana cara pembesaran setiap remaja dalah berbeza dan datang daripada punca atau sumber yang berbeza. Seriously the hardest thing to be go through adalah zaman  remaja. Aku sendiri pun dah lalui. Nak saja aku lari dari zaman ini. Tapi sudah tertulis bahawa cara aku tempuh segala dugaan ini adalah begini. Aku sendiri telah berjanji sebelum aku lahir ke dunia yang penuh dengan dugaan dan ujian. Aku telah berjanji ketika aku masih di dalam rahim ibuku. Aku telah berjanji dgn Allah S.W.T. Aku berjanji yang aku mahu tempuh segalanya. Tetapi aku percaya segala yang telah aku tempuh adalah dugaan dan cabaran dunia yang diuji oleh penciptaku. Dia tidak akan menguji hambanya yang lemah. :)

Sunday, April 15, 2012

Thank you Allah :)

After the hard times that I've been through, Allah has sent me a guy that get me on the track ack. Alhamdulillah :) well as we are human being, cannot escape from doing wrongs, going thru the Ups & downs. I love you MOHAMAD HAZWAN <3

Sunday, November 13, 2011

Women's on earth big day!

After all tenses that Ive been trhu, I realized that I really need a time on my own. Shue, get back on your track after all you've been toutured. Oh Lord. B y the way we went to Brem mall for karaoke session. :) heaven!














Wednesday, August 24, 2011

FINAL EXAM

After three months went to classes. Final exam fever approached! hehehe. willl be on 22 and 23 of August. The papers will be of Malaysian Studies & Reading, Vocabulary & Grammar 1. PC Competency has no final exam, 100% of assignments.

Tuesday, July 5, 2011

Life begins..as a college student in KLMU.

Everything seems okay at the beginning. First day..we are asked to go to the library. For classes and subjects registration. As always..I'm with my dearest BFF, Julianis Johari :) We set the same classes and everything! Guess what, we never attend for Orientations! Just once! hehe. And we missed out to register for student ID. *tak takut pun , tak rasa apa1. kenapa ya? well. that us! HAHAHA. Not jahat but we just always bertangguh and I know it's not good and will fix it. Hmm, miss my mama, papa and Aush badly. hmm. miss him also. :(

Sunday, June 19, 2011

KLMU registration day (11th of June 2011)

Hello ! I was in KLMU with Julianis Johari. OMG! Ramai gilaaa org. Kena beratur panjang. Well, that's normal I guess kan bila nak daftar masuk mana-mana institusi. Okay sampai je kat depan campus, ada orang bawa kita org ke Wisma Tharkadas behind the campus. I dgn Jue went to the registration mini counter to get the number. Dapat number 30 and 31 kot. (If I'm not mistaken laa :P) hehe. Kakak tu kasi borang PTPTN dan MARA together with Hostel form to be filled up. Okay sambil tunggu org tu panggil we all pun isi lah boarang tu dgn penuh semagat. Wahh! HAHA. Okay after 20 minutes later kita org dah dipanggil..yeay! tak la lama sangat kan nak tunggu lg. Abg tu bawak kita org g admintration counter kat depan campus KLMU. Beratur lg...but wherever it is, Jue ada kat belakang. Tkmau seperate takut terpisah, heee sweet tak? muahhaha :P My turn! masuk kat pejabat, org tu minta IC then I gave to her, then..I keluar..Jue's turn! Jue masuk and did the same thing like I do. And then..kita org beratur utk bayar asrama punya registration. Sampai turn we all.
Me : Encik, kita orang nak stay sekali boleh kat hostel nanti?
Org tu : Pay first for the fee and then you can ask to Puan Lela, she's your warden.
Me : Okay..
Me and Jue took out RM350.00 each. Bayar and masing-masing dapat resit.
*muka seronok* :) wahahaha. And then go to hostel punya admin. Tunjuk resit, and collect the wardrobe and pillow. Kita org kena beli setem hasil, me : RM 40, Jue : RM 20 utk loan kita org nanti. We got the plan to hostel. They provided buses but we prefer to go with the dearest parents. muah muah. Hee. The venue of the hostel is..DANAU KOTA. I was like..what?!! Very far away from campus. Dalam hati dah kata "no way...I thought it was at Sentul?? "....Okay......reached PV 10! Our hostel is condominium! We go and see Puan Lela tu get the keys of the room. Me and jue dapat sebilik. *yeayy LAGI SEKALI* hee 3A-06-02 :D hihihi. Sampai je bilik senior yg mmmg dekat situ tunjuk kn la bilik kita org.. Double-decker punya katil. *Mula rasa tak best.. hmmm. HAHAHA pastu me and Jue tgk sma2 sendiri, seakan-akan memahami apa yang bermain dalam fikiran masing2. HAHA. Kita org dapat sebilik dgn Sabahan and Sarawakian. And they are..CHRISTIAN. Takda masalah la pasal religous thingy tp.. the main problem dia org bawak Salib gantung dalam bilik which is sgt tak manis! Our parents mula tak setuju... Kami pun lagi tak setuju. Decided to cari bilik sewa area sentu. I took my BlackBerry out, search in Mudah and I found RM 100 - BILIK UNTUK DISEWA SILA HUBUNGI WANI(***-******). I called..then bilik tu kosong! yeayy tanpa berlengah kami pun confirm the room! A day before move in. Me, mama , papa, Aush, jue, ayah jue, mak jue g beli banrang for us. Kipas, periuk nasi, kuali, camping stove, toto, tikar bulu dll. HEHE.

Friday, June 10, 2011

KAMI THE MOVIE

OMG! I MISS THIS MOVIE. FILEM NI MEMBERANGSANGKAN AND BAGI SEMANGAT REMAJA BALIK! I LOVE THIS :)

                                                                   part 1 :)
                                                                   part 2 :)
                                                                  part 3 :)
                                                                  part 4 :)
                                                                  part 5 :)
                                                                  part 6 :)
                                                                  part 7 :)
                                                                  part 8 :)
                                                                  part 9 :)
                                                                  part 10 :)
                                                                  part 11 :)

Enjoy the movie guys! much love from Shue Berry :) toodles!