Sunday, June 19, 2011

KLMU registration day (11th of June 2011)

Hello ! I was in KLMU with Julianis Johari. OMG! Ramai gilaaa org. Kena beratur panjang. Well, that's normal I guess kan bila nak daftar masuk mana-mana institusi. Okay sampai je kat depan campus, ada orang bawa kita org ke Wisma Tharkadas behind the campus. I dgn Jue went to the registration mini counter to get the number. Dapat number 30 and 31 kot. (If I'm not mistaken laa :P) hehe. Kakak tu kasi borang PTPTN dan MARA together with Hostel form to be filled up. Okay sambil tunggu org tu panggil we all pun isi lah boarang tu dgn penuh semagat. Wahh! HAHA. Okay after 20 minutes later kita org dah dipanggil..yeay! tak la lama sangat kan nak tunggu lg. Abg tu bawak kita org g admintration counter kat depan campus KLMU. Beratur lg...but wherever it is, Jue ada kat belakang. Tkmau seperate takut terpisah, heee sweet tak? muahhaha :P My turn! masuk kat pejabat, org tu minta IC then I gave to her, then..I keluar..Jue's turn! Jue masuk and did the same thing like I do. And then..kita org beratur utk bayar asrama punya registration. Sampai turn we all.
Me : Encik, kita orang nak stay sekali boleh kat hostel nanti?
Org tu : Pay first for the fee and then you can ask to Puan Lela, she's your warden.
Me : Okay..
Me and Jue took out RM350.00 each. Bayar and masing-masing dapat resit.
*muka seronok* :) wahahaha. And then go to hostel punya admin. Tunjuk resit, and collect the wardrobe and pillow. Kita org kena beli setem hasil, me : RM 40, Jue : RM 20 utk loan kita org nanti. We got the plan to hostel. They provided buses but we prefer to go with the dearest parents. muah muah. Hee. The venue of the hostel is..DANAU KOTA. I was like..what?!! Very far away from campus. Dalam hati dah kata "no way...I thought it was at Sentul?? "....Okay......reached PV 10! Our hostel is condominium! We go and see Puan Lela tu get the keys of the room. Me and jue dapat sebilik. *yeayy LAGI SEKALI* hee 3A-06-02 :D hihihi. Sampai je bilik senior yg mmmg dekat situ tunjuk kn la bilik kita org.. Double-decker punya katil. *Mula rasa tak best.. hmmm. HAHAHA pastu me and Jue tgk sma2 sendiri, seakan-akan memahami apa yang bermain dalam fikiran masing2. HAHA. Kita org dapat sebilik dgn Sabahan and Sarawakian. And they are..CHRISTIAN. Takda masalah la pasal religous thingy tp.. the main problem dia org bawak Salib gantung dalam bilik which is sgt tak manis! Our parents mula tak setuju... Kami pun lagi tak setuju. Decided to cari bilik sewa area sentu. I took my BlackBerry out, search in Mudah and I found RM 100 - BILIK UNTUK DISEWA SILA HUBUNGI WANI(***-******). I called..then bilik tu kosong! yeayy tanpa berlengah kami pun confirm the room! A day before move in. Me, mama , papa, Aush, jue, ayah jue, mak jue g beli banrang for us. Kipas, periuk nasi, kuali, camping stove, toto, tikar bulu dll. HEHE.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.